Διελκυστίνδα Apex Sports

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Επίσημη αναγνώριση της Ομοσπονδίας

Επίσημη αναγνώριση της Ομοσπονδίας

Σήμερα πήρε επίσημη υπόσταση από τη Γ.Γ.Α. το όνειρο των αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διελκυστίνδας! Επίσημα πλέον η ΕΟΔ ανήκει στα αναγνωρισμένα αθλήματα του Ελληνικού κράτους! Σε ανακοίνωσή της μέσω του προέδρου της Γιώργου Ζαίμη αλλά και του Γ.Γ. Ευάγγελου Κούτρα που έτρεξε με επιτυχία όλο το πρότζεκτ αναφέρεται:

Η Ομοσπονδία και το Δ.Σ της οφείλει να ευχαριστήσει πρώτα τον υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα που μοιράστηκε το όνειρο μας, μιας και η έδρα μας είναι στο Δήμο Λαμιέων και συνέβαλε τα μέγιστα στη διάσωση του αγωνίσματος όταν πέρασε δύσκολες εποχές και κυρίως στο να σταθεί στα πόδια του και να φθάσει στην τελική αναγνώριση!

Τον υπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που αγκάλιασε το αγώνισμα μας από την πρώτη στιγμή που το γνώρισε και μας στήριξε και μας στηρίζει!

Τον βουλευτή και φίλο Βασίλη Οικονόμου που μετέφερε τεχνογνωσία και στήριξε το έργο του Δ.Σ. 

Τον Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο που συντάχθηκε άμεσα δίπλα μας και στηρίζει την προσπάθεια μας !

Τους υπαλλήλους της ΓΓΑ που στάθηκαν δίπλα μας και βοήθησαν στο να ολοκληρωθεί σωστά ο φάκελος μας έτσι ώστε οι αθλητές μας να προλάβουν και να συμμετάσχουν επίσημα στα επόμενα World Games και τους διεθνείς αγώνες της παγκόσμιου ομοσπονδίας !

Την Tug of War International Federation που μας έκανε μέλη το μακρινό 2004 και μας στηρίζει εμπράκτως διδάσκοντας μας το υπέροχο αυτό αγώνισμα !

Τους συλλόγους και τους αθλητές που πίστεψαν στο ταξίδι που ξεκινήσαμε το 2004 και κυρίως αυτούς που έμειναν δίπλα μας ως την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης αυτού του όμορφου ταξιδιού.

Η Διελκυστίνδα, ένα από τα πρώτα Ολυμπιακά αγωνίσματα, υπήρξε στην αρχαία Ελλάδα προπαρασκευαστική άσκηση όλων των βαρέων αθλημάτων (πάλη, πυγμαχία, παγκράτιο) και φυσικά ξεχωριστό αγώνισμα η ίδια.

Στη σύγχρονη εποχή υπήρξε Ολυμπιακό αγώνισμα για τις τρεις πρώτες Ολυμπιάδες και επανέρχεται δυναμικά ως υποψήφιο για ένταξη στις αμέσως επόμενες.

Το έργο όλων μας τώρα συνεχίζει ακόμα πιο δυνατά και αισιόδοξα!

Παρουσίαση: Διελκυστίνδα- Tug of War (pics) – Διελκυστίνδα (apexsports.gr)

Τελευταία άρθρα Διελκυστίνδα

Video Διελκυστίνδα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.